2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

Britney ir jos kvepalai

Artėjant naujajam  pasauliniam turui, peržvelkime, kaip Britney sekasi šou verslas ir kiek ji uždirba. Pranešama, kad ji uždirbo daugiau nei 385 milijonus vien iš parduotų bilietų, bei dar 235 milijonus iš koncertinių turų, tai yra daugiau nei bet kuris kitas atlikėjas muzikos istorijoje. Taip pat Britney uždirbo 370 milijonų už parduotus albumus, daugiau nei milijardą dolerių už savo įrašus ir daugiau nei 220 milijonų už išleistus singlus.
2004 metais Britney pasirašė sutartį su Elizabeth Arden kvepalų kompaniją ir išleido pirmuosius kvepalus „Curious“, ir per penkias savaites nuo jų debiuto uždirbo daugiau nei 100 milijonų dolerių. Per metus buvo parduota daugiau nei 182 milijonai kvepalų buteliukų, pelnas siekė 195 milijonai. „Curious“ tapo perkamiausiais 2004 metų kvepalais ir pačiais perkamiausias per visą pasaulio istoriją. 2008 metų duomenimis, šių kvepalų parduota daugiau nei 650 milijonų buteliukų, kurie atnešę 610 milijonų pelno. 2005 metų rugsėjį pasaulį išvydo kvepalai „Fantasy“, kurie susilaukė tokios pat sėkmės, kaip ir „Curious“. 2006 metų balandį išleidžiami riboto kiekio kvepalai „Curious: In Control“. Tais pačiais metais buvo išleisti ir „Midnight Fantasy“. 2007 metais rugsėjo 24 diena išleidžiami nauji kvepalai „Believe“, kurie jau buvo penktieji jos kvepalai per paskutinius trys metus. Vėliau sekė „Curious Heart“ išleisti 2008 metu sausį. Jau dabar jų parduota daugiau negu 35 milijonai buteliukų. Britney kvepalų versle jau dabar užsidirbo daugiau negu milijardą dolerių ir pardavė daugiau negu 850 milijonų kvepalų buteliukų. 2008 metais Britney išleidžia dar du naujus aromatus, kurie seka kartu su šeštojo albumo „Circus“ išleidimu. 2009 metais gegužės 21 diena, Britney tapo #1 garsenybę pardavinėjanti savo vardo kvepalus.  Britney kvepalai sudaro 34% visų Elizabeth Arden parduodamų kvepalų. „Curious“ keturis metus iš eilės yra laimėjęs Glammy Award kategorijoje „Best Drugstore Fragrance“.
Britney vardas puikuojasi tarp tokių garsenybių, kaip Celine Dion, Jennifer Lopez, P.Diddy, Paris Hilton ir Hilary Duff, kurių vardo kvepalai pasauliniu mastu išparduoti daugiau nei milijardo buteliukų kiekių, ir atnešė apie 2 milijardus pelno. Iki šios dienos, Britney iš savo kvepalų užsidirbo daugiau nei 1,5 milijardo dolerių, bei per 5 metus pardavė daugiau nei milijardą savo kvepalų buteliukų.
Nuo 1998 metų iki 2008 metų Britney uždirbo daugiau nei 3,6 milijardo dolerių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą