2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Kodėl Lietuvos žurnalistai teršia Britney Spears vardą melais?

Jau seniai pastebėjau tendencija, kad Lietuvos informaciniai portalai iškreiptai pateikia informaciją apie Britney Spears, todėl nenuostabu, kad mūsų šalyje vis labiau kyla antipatija šiai garsenybei. Ankščiau į tai reagavau pakankamai ramiai, tačiau šiandienos straipsnis „Alfa.lt“ portale mane tiesiog pribloškė. Cituoju:

Su praėjusių metų modeliu, dainininke Britney Spears, drabužių gamintojai nutraukė sutartį, nes, anot jų, reklaminė kampanija nebuvo tokia sėkminga kaip tikėtasi.

Visas šis sakinys pilnas melo. Apžvelkime trumpai Candie‘s istoriją nuo 2009 metu, kuomet Britney tapo ju veidu. Jų pardavimai išaugo beveik dvigubai, viso pasaulio gerbėjai, ypač Amerikiečiai tiesiog skuodė į Kohls parduotuves įsigyti jų gaminių, kadangi jų dievaitė Britney irgi buvo jais pasipuošusi. Candie‘s „patyrė tokia nesėkmę“, kad pasirašė sutartį su Britney dar vieneriems metams. Pakankamai protingas žingsnis, jei reklaminis veidas tau neneša sėkmę, tai pasirašyk sutartį su juo ir vėl, sužlugdyk savo kompaniją. Maža to, tegul ši garsenybė iššvaisto biudžetą kuriant savo linijos drabužius. Drįstu teigti, tačiau visa tai yra nesąmonė. Candie‘s per šiuo du metus patyrė didžiausias pajamas, kadangi gerbėjai tiesiog ėjo iš proto dėl jos, didelės sėkmės susilaukė ir jos vardinė drabužių kolekcija, kuri buvo orientuota į paprasta, vidutini žmogų, o ne į pinigais aptekusius milijonierių vaikus.
Jeigu jie taip meluoja apie Britney, tai kokia tikimybė, kad kiti jų straipsniai yra tiesa. Kiek galime jais pasitikėti? Manau nei velnio. Nepasitikėkite melu, kuri mums „dovanoja“ Lietuvos žurnalistai iš šimtųjų rankų perėmę informaciją.
P.S. Ir beje sutartis nebuvo nutraukta, o pasibaigė šių metų pradžioje!

Pilnas Alfa.lt straipsnis:
http://www.alfa.lt/straipsnis/10485190/?Hudgens.nurunge.Spears..ji..geresnis.Candie.s.veidas=2011-01-27_16-54

4 komentarai:

  1. mjoa, alfa.lt kalbant apie brit dažnai nusipaisto. Ne kartą esu pastebėjęs. Man atrodo jie nepasidomi iki galo kaip ten kas, ir tiesiog sukuria "įdomią" istoriją, nesinori tikėt, kad jie tikslingai ją engtų. Nors nenustebčiau, neigiamas jos iliustravimas visada pritraukia daugiau diskusijų nei teigiamas.

    pvz: FAKTAS: Candie's naujasis veidas V. Hudgens. (Žurnalisto mąstymas: kam įdomu toks straipsnis, nėra apie ką padiskutuot, niekas jos nežino, reikia sukurt/surast kažkokį kabliuką. Įvedam candie's i googl'ą. O! BS - prieš tai buvęs veidas. Įdomu kodėl ji nebėra Candie's veidas ir toliau? Meh. o reikia dar straipnsnį apie gaga ir ricky martiną parašyt.. amm manykim nutraukė sutartį dėl prastos kampanijos juk ji galvą kažkada buvo nusiskutus, man skamba įtikinamai. Bus gerai! *PUBLISH*)

    Nenustebčiau jei jų toks mąstymas ir yra :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. gerai tu čia parodei žurnalistų mąstymą :D I like it :D panašiai galėjo ir įvykti, net nenustebčiau :) bet esmė tame, kad jei dažnai nusišneka, o žurnalistas privalo visuomenei teikti tikslia bei patikrinta informaciją, o ne sukurtas istorijas :) dabar suklydo dėl Britney, rytoj gali suklysti dėl ko nors rimtesnio, kas gali turėti rimtus padarinius :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu žinai, alfa.lt ne bbc news, jie mėgsta kurti straipnius, ir jiems vienodai rodo. kad tik skaitytoju daugiau pritraukt:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Get fast, affordable business and personal loans from SBA, Business financing with rates as low as 3%,Email: fundingcrowd13@gmail.com
    =============================================================
    Gaukite greitų, prieinamų verslo ir asmeninių paskolų iš SBA, verslo finansavimą, kurio palūkanos siekia vos 3 proc., El. Paštas: fundingcrowd13@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti